Mitä on twerkkaus? | Twerk-tunnit Turussa

Twerk on hauska ja räväkkä tanssityyli, jonka juuret juontaa afrikkalaisista tansseista sekä New Orleansin bounce-kulttuurista. Twerkin alavartalopainotteiseen tanssityyliin kuuluu mm. erilaiset heristykset, pakaroiden “poppailut” ja lantion pyöritykset sekä lattia- ja kyykkyliikkeitä. Twerkkaus kehittää koko fyysistä kuntoa ja etenkin keskivartalon sekä jalkojen lihaksia. Twerk-tunneilla saa heittäytyä ja pitää hauskaa!

Mitä twerkin alkeistunnilla tehdään?

Tunti alkaa aina kokonaisvaltaisella alkulämmittelyllä, jonka myötä on turvallista jatkaa tekniikkaharjoituksiin. Tekniikkaharjoitukset sisältävät aluksi yksittäisten liikkeiden ja niiden tekniikan opettelua. Tunneilla tulee tutuksi erilaiset lantion iskut ja pyöritykset, pakaroiden heristykset ja lattialiikkeet. Liikkeitä harjoitellaan erilaisiin rytmeihin ja myöhemmin opetellaan myös liikeyhdistelmiä. Tunnilla tehdään salin poikki liikkuvia sarjoja ja tunnin loppupuolella harjoitellaan koreografiaa, joka vaihtuu aina noin neljän viikon välein. Jokaisella tunnilla kerrataan koreografiaa ja tehdään siihen pieni pätkä lisää. Tunti päättyy lyhyeen loppuverryttelyyn.

Mitä hyötyä twerkkaamisesta on?

Säännöllinen twerkin harjoittelu kehittää koko fyysistä kuntoa ja vahvistaa etenkin keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Vähitellen myös kehonhallinta ja kehontuntemus paranevat. Twerkillä voi olla positiivisia vaikutuksia itseluottamukseen uuden oppimisen ja itsensä ylittämisen myötä. Pienryhmässä tutustut samasta lajista kiinnostuneisiin uusiin ihmisiin ja saat henkilökohtaista opetusta. Pääset osaksi pientä ja sydämellistä tanssiyhteisöä.

Kenelle twerkkaus sopii?

Manda Jamin twerk-tunnit sopivat kaikille lajista kiinnostuneille, jotka haluavat harjoitella säännöllisesti joka viikko.

Amanda Mäkimurto