Jännittääkö tanssiharrastuksen aloittaminen?

tanssiharrastuksen aloittaminen


Muistatko ensimmäisen tanssituntisi? Jännittikö tanssitunnille osallistuminen? Kävikö mielessäsi ajatuksia siitä, kuinka kaikki muut varmasti osaavat ja vielä nauravat päälle, kun sä et osaa.

Viime torstaina heittäydyin aloittelijan saappaisiin. Osallistuin ensimmäistä kertaa ikinä vogue-tunneille.  Minua jännitti ja mielessäni oli samoja ajatuksia kuin niin monella tanssiharrastuksesta haaveilevalla on. Mitä jos tunneilla on vain voguing guruja ja itse heilun osaavampien tiellä?  Kun runway-tunnin alkaessa porukka alkoi kaivaa laukuistaan toinen toistaan korkeampia korkokenkiä, alkoi vähän hävettää. Mitä mä täällä teen? Enhän edes omista korkokenkiä! Tällaiset ajatukset onneksi haihtuivat pian, kun pääsi tanssimaan.

Totuushan on se, ettei ketään kiinnosta, miten sinä tanssit. Kaikki tuijottaa peilistä vain omia askeleitaan. Jos harkitset tanssiharrastuksen aloittamista, ilmoittaudu tunnille ennen kuin alkaa jännittää liikaa. Sitten ei voi enää perua ja tunnille on mentävä. Ota vaikka kaveri mukaan! Jännitys katoaa varmasti heti ensimmäisen tunnin aikana eikä se niin hurjalta enää tunnukaan.

Minä en enää muista ensimmäistä tanssituntiani, mutta torstaina sain hetkeksi kiinni siitä, miltä tuntuu mennä ensimmäiselle tunnille. Tanssinopettajankin on aika ajoin hyvä osallistua itselle vieraan tanssilajin tunnille. Siinä muistaa jälleen, millaista se alkeiden opettelu olikaan. Sehän on vaikeaa, eikö olekin? Mutta se tunne, kun jokin liike onnistuu ensimmäistä kertaa, on ihan mieletön! Kaikkea ei voi oppia heti ensimmäisellä eikä toisellakaan tanssitunnilla, mutta kauden lopussa huomaa jo säännöllisen harjoittelun tuoman kehityksen.

Voguing-tunneilla oli lämmin yhteishenki, josta kuuluu kiittää mahtavia opettajia Venla Vuoriota ja Joonas Kopraa. On myös opettajan vastuu tehdä tanssitunnista turvallinen tila, jossa kaikki saavat tanssia oman tasonsa mukaan. Ensimmäinen kokemukseni vogue-tanssin parissa oli hauska ja haastava, mutta menisin ehdottomasti uudestaan! Instan puolelta voi käydä katsomassa, miltä aloittelijan tanssisaappaissa näytti.

Amanda NousiainenComment