tribal fusion foundation

Kolme erillistä tiiviskurssia muodostavat kurssikokonaisuuden, joka on kattava tieto- ja taitopaketti tribal-vatsatanssin perusteisiin teoriassa ja käytännössä. Intensiivikurssilla opit lajin historiasta, pioneereista, liikkeistä ja tekniikasta sekä tyylisuunnista. Kurssilla jaetaan myös oppimateriaalia. Intensiivikurssi on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille. Kurssilla olisi hyvä hallita jo itämaisen vatsatanssin perusliikkeet, sillä emme opettele tekniikkaa alkeista lähtien. Kurssit järjestetään kahden viikon välein, milloin oppilaalla on aikaa käsitellä opittuja asioita kaikessa rauhassa ennen seuraavaa osiota. Myös yksittäisille kursseille voi osallistua, mutta kattavamman kokemuksen saa, kun osallistuu koko intensiivikurssille.

tribal fusion foundation.png

9.2. / 23.2. / 8.3. tampereella

Osa 1: Back to the roots of tribal belly dance
Kurssi alkaa luennolla, joka käsittelee tribal-vatsatanssin historiaa lajin alkuajoista nykypäivään asti. Luennolla kuulet Jamila Salimpourin ja Bal Anat -tanssiryhmän vaikutuksesta tribal-vatsatanssin syntyyn, American Tribal Stylen® synnystä ja siitä, miten Tribal Fusion kehittyi omaksi tanssilajikseen. Luento sisältää kuvia sekä videoita ja on kattava tietopaketti jokaiselle lajista kiinnostuneelle. Kurssilla opit teoriaa myös käytännössä, sillä kurssilla tutustutaan Jamila Salimpourin tanssiformaattiin sekä American Tribal Stylen® liikkeisiin. ATS® on ottanut paljon vaikutteita Jamila Salimpourin kehittämästä tanssiformaatista ja tutkimme näiden kahden formaatin eroja ja yhtäläisyyksiä. 

Osa 2: ”Old school” moves and layering
Intensiivikurssin toinen osa on tekniikkakurssi, jossa opetellaan Tribal Fusion -vatsatanssille tyypillisiä liikkeitä ja tutustutaan ”old school” -liikkeisiin ja niiden kehittäjiin. Opit myös layering-tekniikkaa sekä teoriassa että käytännössä. Layering tarkoittaa liikkeiden kerrostamista toisiinsa ja se on hyvin tyypillinen tekniikka, jota erityisesti tribal-vatsatanssijat käyttävät. Tekniikka on lähtöisin Suhaila Salimpourin formaatista, jota monet Tribal Fusion -pioneerit ovat opiskelleet.

Osa 3: Different styles of Tribal Fusion
Kurssin teoriaosuudessa opit, mitä ovat tribaret, urban tribal, gothic belly dance, neo tribal ja muut Tribal Fusion -vatsatanssista polveutuneet tyylisuunnat ja fuusiot. Kurssin liikkeellisessä osiossa muokataan tyypillisiä tribal-vatsatanssin liikkeitä modernilla otteella ja opetellaan eri tyylisiä tanssisarjoja. Sarjoja voi myöhemmin käyttää esimerkiksi omissa koreografioissa. Esimerkkien kautta pohdimme myös, miten omaa tanssityyliä voisi kehittää.

Kurssiajat:
Osa 1 / la 9.2. klo 11:30-13:30
Osa 2 / la 23.2. klo 11:30-13:30
Osa 3 / pe 8.3. klo 17:30-19:30

Hinnat:
Yksi kurssi 29 €
Kaikki kurssit 69 €

Ilmoittautuminen:
Ennakkoilmoittautumiset tulee tehdä aina viikkoa ennen kurssin alkua eli osa 1 viimeistään 1.2., osa 2 viimeistään 15.2. ja osa 3 viimeistään 28.2. Ennakkoilmoittautumispäivien jälkeen tiedetään, onko kurssille tarpeeksi osallistujia. Jos kurssi toteutuu, niin ilmoittautumia voi aivan kurssin alkuun asti.

Tiiviskursseille ilmoittautuminen tapahtuu samalla, kun ostat kurssin verkkokaupasta. Huomioithan, että kurssimaksuja ei palauteta takaisin eli ilmoittautumista tiiviskursseille ei voi perua. Poikkeuksena sairastapaukset lääkärintodistusta vastaan. Jos olet estynyt pääsemään kurssille, voit myydä paikkasi eteenpäin.

Paikka:
La Fábrica del Tango -studio
Pyhäjärvenkatu 5 B (3. krs.)
Tampere

Opettajasta:
Amanda Nousiainen on tanssinut itämaista tanssia 17 vuoden ajan, mutta nähtyään Rachel Bricen tanssivideon yli kymmenen vuotta sitten, hän innostui tribal-vatsatanssista. Amanda alkoi opiskella lajia Suomessa järjestetyillä tiiviskursseilla ja pian myös ulkomailla. Amanda on yksi Tribal Fusion -vatsatanssin pioneereista Suomessa yhdessä Elysium-tanssiryhmän (2008-2014) kanssa. Tanssin opettamisen hän aloitti tiiviskurssien muodossa vuonna 2011 ja säännölliset viikkotunnit vuotta myöhemmin. 

Amanda on opiskellut Rachel Bricen, Suhaila Salimpourin, Mira Betzin, Kami Liddlen, Manca Pavlin ja lukuisien muiden opettajien kursseilla. Amanda on L2-sertifioitu sekä Suhaila että Jamila Salimpour-formaateissa ja on käynyt myös ATS®:n General Skills -koulutuksen. Hän on myös harrastanut paljon muita tanssityylejä, kuten nykytanssia ja hip hoppia sekä opiskellut tanssipedagogiikkaa ja liikuntalääketieteen opintoja avoimessa yliopistossa.